Cursus Weerbaarheid

Weerbaarheid

De maatschappij verhard.

Dit wordt onweerlegbaar duidelijk gemaakt op elke vorm van media. Overvallen, bedreigingen en geweldplegingen komen tegenwoordig in elke laag van de bevolking en elke plek voor. 

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat overvallers en geweldplegers hun ‘slachtoffers’ intuïtief uitzoeken. De zwakste partijen in onze maatschappij lopen feitelijk het grootste risico.

Wise Owl erkend deze problematiek en heeft in samenwerking met diverse partijen een speciale opleiding zelfbescherming ontwikkeld.

Deze wordt afgestemd op uw specifieke situatie en wensen, hierbij kunt u denken aan:

– het bewust maken van kinderen zodat zij op een juiste manier reageren in bedreigende situaties.

– het trainen van pubers, deze groep heeft een eigen problematiek, denk aan het uitgaansleven, jeugdcriminaliteit en niet te   vergeten de invloed van loverboys en andere (seksuele) dreigingen.

– het trainen en begeleiden van mensen die op dit gebied een traumatische ervaring hebben moeten ondergaan.

– het opleiden van personeel in de diverse instellingen zoals ziekenhuizen en inrichtingen.

 

Ook kunt u denken aan het opleiden van uw personeel in het omgaan met verdachte situaties en het effectief omgaan met de bestaande veiligheidsmaatregelen.

Wise Owl kan ook voor u protocollen en instructies voor uw medewerkers schrijven zodat er goed wordt omgegaan met deze bedreigende situaties.

Hoewel Wise Owl een jonge organisatie is, hebben de docenten een ruime ervaring in het geven van deze cursussen.

Waar deze opleidingen vroeger alleen beschikbaar waren voor specifiek personeel, zijn deze er nu ook voor u en de mensen om u heen.