Overvalstraining

OVERVALTRAINING

Een gewapende overval is een van de meest ernstige en indrukwekkendste misdaden. Een overvaller pleegt een overval omdat hij of zij denkt dat de winst het risico waard zal zijn. Door het verlagen van de mogelijke winst en het verhogen van de pakkans, verminder je de potentiële kans om een doelwit te worden. Persoonlijke veiligheid komt altijd op de eerste plaats. Geld en goederen kunnen vervangen worden, dat geldt niet voor jou of iemand anders.”

De overvaltrainingen van Wise Owl hebben 4 doelstellingen;

1.Het voorkomen van een overval.

2.Beschermen van personeel en klanten tijdens de overval

3.Het zo snel mogelijk laten eindigen van de situatie en de overvaller(s) uit het pand te krijgen.

4.Het profilen van de dader(s) om de overval zo snel mogelijk te laten oplossen door de politie.

De Overvaltraining bestaat uit de volgende onderdelen:

Overval ontmoedigen: De organisatie kan het risico op overval situaties door een reeks van veiligheidsmaatregelen verminderen.

Zelfcontrole: Door tijdens een oefening uw werknemers kennis te laten maken met gedrag van overvallers, leren zij de eerste schrikreactie te controleren, om te gaan met deze stressvolle situatie en zoveel mogelijk de controle te houden op zichzelf.

Meebewegen: Het voorkomen van escalaties met de overvaller door voorbereid te zijn en te focussen op meewerken.

Veilig werken: Veiligheid van medewerkers, klanten en andere aanwezigen staat altijd voorop in onze lesmethoden.

Praktisch: In de training word uitgelegd waar opgelet moet worden bij een overval, welke informatie van belang is voor de politie, en hoe te handelen nadat de overvaller uit het bedrijf is.

Nazorg en opvang: Een overval is een gebeurtenis die diepe indruk kan achterlaten bij uw medewerkers, tijdens de training ontvangt u hierover praktische tips.

Wise Owl maakt gebruik van professionele acteurs die getraind zijn om in een rollenspel een overval situatie na te spelen.

Kosten: De overvaltraining bestaat uit één dagdeel, van ongeveer 4 uur. De kosten voor deze training bedragen € 1250,– . Dit bedrag is inclusief lesmaterialen en acteur en exclusief BTW.